• Цената е намалена.
  • Неодамнешно
Ограничувања И Идни Апликации На Квантната Криптографија

Ограничувања И Идни Апликации На Квантната Криптографија

 
DEN 0.67

Количина на стоки
Достапно на барање

Концептот на квантно пресметување се заснова на два основни принципи на квантната механика : суперпозиција и заплеткување. Наместо да се користат битови, кубитите се користат во квантните компјутери, што е клучен показател за високото ниво на безбедност и безбедност што го обезбедува овој тип на криптографија. Ако се меша или прислушкува, кубитите ќе избришат или одбијат да испратат, што ги чува информациите безбедни. Ова е од витално значење во сегашната er каде што чувствителните и важни personal информации можат дигитално да се споделат преку интернет. Во компјутерските мрежи, голема количина на податоци се пренесува ширум светот дневно, вклучително и што било од воени планови до чувствителни информации на земјата, а прекршувањата на податоците може да бидат катастрофални. Тука влегува во игра квантната криптографија. Со тоа што не зависи од пресметковната моќ, лесно може да ја замени класичната криптографија. Ограничувањата и Идните Апликации На Квантната Криптографија е критична референца која обезбедува знаење за основите на Инфраструктурата На Иот користејќи квантна криптографија, разликите помеѓу класичната и квантната криптографија и идните аспекти и случувања во оваа област. Поглавјата опфаќаат теми кои се протегаат од употребата на квантната криптографија во здравството, до форензиката и многу повеќе. Додека истакнувате теми како ШТО СЕ 5 G мрежи, обработка на слики, алгоритми и квантно машинско учење, оваа книга е идеално наменета за професионалци за безбедност, развивачи На Иот, компјутерски научници, практичари, истражувачи, академици и студенти заинтересирани за најновите истражувања за квантните компјутери. Ограничувања и Идни Апликации На Квантната Криптографија (Тврд Повез).


Деталните информации

Тие исто така купуваат со овој производ